Starten met bloggen via TouchedByWater

Welkom als nieuwe blogger. Wat fijn dat je ook jouw inzichten met de wereld wilt delen. Onderstaand tref je een aantal tips en richtlijnen aan voor het bloggen via de stichting TouchedByWater.

Gebruikersaccount

Alle bloggers krijgen een eigen gebruikersaccount in onze WordPress-omgeving. Je kunt daarmee zelf als schrijver inloggen op de website met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Je kunt op de website inloggen via deze link: https://touchedbywater.org/wp-login.php.

Na het inloggen krijg je een menu in beeld waar je nieuwe berichten kunt aanmaken, reacties op je bericht kunt bekijken en je profiel kunt bewerken.

Bericht schrijven

Bij het onderdeel ‘Berichten’ kun je zelf een nieuw bericht schrijven. Je bericht kun je als concept opslaan, zodat je er (indien gewenst) op een later moment weer mee verder kunt gaan. Je kunt ook een voorbeeld van het bericht bekijken, en als je bericht klaar is dan kun je hem via de knop ‘Indienen ter beoordeling’ doorsturen naar de redacteur.

TouchedByWater heeft ervoor gekozen om een redacteur nog even te laten kijken naar het bericht voordat het online gezet wordt. Het kan dus korte tijd duren voordat je bericht zichtbaar is op de website.

Inhoud bericht

Elke blog heeft een eigen titel nodig. Bedenk er een die kort weergeeft waar het bericht over gaat. De eerste paar regels van je bericht staan als introductietekst vermeld op de chronologische verzamelpagina van alle blogs. Probeer in de eerste paar regels in het kort alvast te beschrijven wat de lezer kan verwachten in de rest van je bericht.

Voor wat langere blogs is het handig om met tussenkopjes te werken, zodat de lezer snel kan scannen waar het bericht over gaat. Daarnaast geeft het je verhaal wat meer structuur. Maak zinnen en alinea’s niet te lang voor een prettige leesbaarheid.

Foto’s en afbeeldingen maken teksten vaak wat toegankelijker, probeer minimaal één foto of afbeelding toe te voegen aan elk bericht. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat alle foto’s en afbeeldingen die je op internet vindt, in beginsel onderhevig zijn aan de copyrightwetgeving. Schending van de copyrights kan een schadeclaim tot gevolg hebben en dat willen we uiteraard voorkomen.

We willen je dan ook vragen om alleen foto’s/afbeeldingen te gebruiken die je zelf hebt gemaakt; waarvan je toestemming hebt van de maker of door zelf een rechtenvrije afbeelding te zoeken via bijvoorbeeld: https://pixabay.com/. Pluk dus niet zomaar wat van het internet.

Reageren op reacties

Reacties op je blog zijn niet direct zichtbaar. De redacteur bekijkt de reacties voordat ze online gezet worden. We streven ernaar dit zo snel mogelijk te doen. Als je ingelogd bent in je account, dan kun je vanuit je schrijversnaam wel zelf gelijk reageren op de reacties van anderen.

Vragen?

Heb je nog vragen, dan kun je ons een bericht sturen via het contactformulier.

Alvast bedankt voor het delen van je visie en inzichten!