Kwartiermakers

Vanuit Our Human Nature richt een groep personen de stichting TouchedByWater op. Our Human Nature is een organisatie voor consultancy en procesbegeleiding om gemeenschappen te begeleiden naar een duurzame toekomst, met de focus op de combinatie van vernieuwende woonconcepten gekoppeld aan voedselteelt.

De volgende personen zijn de kwartiermakers van de oprichting en inrichting van de stichting. Daarmee maken ze een onafhankelijk orgaan mogelijk met een specifieke doelstelling. Er zal een duidelijke synergie zijn tussen de stichting en Our Human Nature.

Het team kwartiermakers bestaat uit:

Mark Koops

Mijn levensloop leidde onder andere langs het professio­neel conceptueel en technisch inrichten van wat we “big data” zijn gaan noemen. Het inrichten van “big data” is gepaard gegaan met een perspectief ver­schuiving. Het oorspronkelijke “data van ons” is verworden tot een “data over mij”. Voor de duurzaamheid van de aarde is het herwinnen van het “ons” perspectief op data van cruciaal belang. Hier zet ik mij voor in.

Marnix Lamers

Voor TouchedByWater zet ik me in als inspirator en verbinder. Samen met Mark sta ik aan de basis van de stichting. Ik draag graag bij aan een werkelijk duurzame wereld door dit cruciale orgaan in het zadel te helpen dat de wereld helpt anders om te gaan met data. Betere verdeling van data helpt individuen en gemeenschappen betere beslissingen te nemen over (lokaal) voedsel en gezond omgaan met water in en boven de grond.

Allard Friedrich

“Touched by Water” ben ik al lange tijd. Als Scheikundig Ingenieur zie ik water als het belangrijkste molecuul op deze mooie planeet. En niet olie, gas en of iets anders. Op mijn manier deed ik al mijn best om daarvoor zoveel mogelijk aandacht, gevoel en actie te realiseren. Nu met deze stichting nog meer, samen met anderen met dezelfde motivatie. Ik zet me vooral in als relatiebeheerder en netwerker in vele duurzame domeinen.

Mieke Elzenga

Als directeur van Stichting Liberta Care houd ik mij bezig met het ontwikkelen en begeleiden van projecten m.b.t. welzijn, zorg, educatie en ondernemer­­schap. Daarnaast ben ik initiatief­nemer van LiberTerra: communities die maat­schappe­lijke uitdagingen oplossen (duurzaam wonen, biodiversiteit, inclusie). We starten in 2020 met een community met mobiele woningen en een Kennis­­centrum Natuurlijk Bouwen en WEconomy.

Jaïrus Brandsma

De afgelopen jaren ben ik als trainer, proces­begeleider en hydroloog betrokken geweest bij de organisatie van diverse festivals, waaronder het Living Village festival, het opzetten van voedsel­bossen, het ecologisch bouwen van diverse gemeenschaps­gebouwen, het delen van kennis binnen het ecodorpen netwerk, het opzetten van duurzame woon­projecten, en onder­zoek naar klimaat­verandering en water­­­beschikbaar­heid.

Frank Flippo

Voor zover mensen mij kennen, is dat meestal als journalist en schrijver (‘Esoterie in begrijpelijke taal’ en reisbundel ‘Van het Pad’). Al op mijn 17de sloot ik mij aan bij een werkgroep tot behoud van het Amazonewoud. Het markeert het begin van een groene levensloop. Graag zet ik mijn kennis (cultuurgeschiedenis gestudeerd) en ervaringen (wereldreis gemaakt en vele andere reizen) in om de idealen van TouchedByWater te verwezenlijken.

Peter Lindeman

Ik ben een ‘Regenerative Change Maker’. We hebben allemaal een morele verplichting om op een regeneratieve wijze te creëren en ons te ontwikkelen, en zo organisaties, cultuur, onze producten, services en oplossingen te bouwen. Samen te werken als de natuur, met de natuur. Wij zijn natuur. Mijn ‘mantra’ is Planet First. Platforms en communities helpen ons de impact die we willen maken op te kunnen schalen.

Jeroen Doensen

We leven in een fascinerende tijd waarin we als mensen zelf weer de regie in handen kunnen nemen. Power to the people. Als alle kennis die er is over voeding, voedsel kweken, klimaat, grond, gewassen, etc. vrij beschikbaar komt, dan kunnen we weer écht voedsel gaan kweken, dicht bij huis. Bij TouchedByWater verbind ik mensen en kennisgebieden en bewaak ik de aannames en uitgangspunten.

Martijn Junte

Ik ben een verhalenverbinder. Ik lees verhalen, oud en nieuw, uit allerlei tradities en zoek naar raakvlakken en verbindingen. Ik luister naar de verhalen, wat bindt mensen? Wat verbindt doorheen alle tijden? Ik deel van wat ik te horen krijg: ze verbeelden mogelijkheden. Die hoeven er niet al te zijn, er komen elke dag dingen voorbij waar we nooit van hadden durven dromen. Uiteindelijk is de werkelijkheid namelijk het grootste verhaal.